Veterinärkliniker i norra Sverige

Att ha en katt innebär också att du måste ta hand om den när den är sjuk och dessutom bör du vaccinera din katt mot kattpest, kattherpes och kattsnuva. Kattpest är en mycket smittsam sjukdom och dödligheten är 90 % hos katter. Katten är inte skyddad för att den är en innekatt utan smittan kan komma utifrån genom dina skor. Att katter drabbas av mask förr eller senare får man räkna med och då måste den avmaskas. Ibland kan det hända en olycka som betyder att den måste komma under vård snabbt. Då är det bra att veta vem du ska kontakta. Ha därför gärna kontakt med en veterinärklinik som du vet att du kan kontakta dessa tillfällen.

Försäkra din katt

Det är mycket bra att försäkra sin katt. Om olyckan är framme kan omkostnaderna för vård bli höga. Även om innekatter lever i en skyddad tillvaro långt från trafikskador och slagsmål kan den ändå behöva vård. Den kanske sväljer något som måste opereras bort eller ramlar ner från balkongen. Jämför olika försäkringar för att se exakt vad som ingår, hur hög självrisken är och vad försäkringen täcker. Vanligtvis kan du försäkra din katt från sex veckors ålder.

Var hittar jag en veterinärklinik i Jämtland?

I Strömsund i Jämtland hittar du fjällveterinären. Här får du alltid ett personligt bemötande av kunnig och engagerad personal. Två veterinärer arbetar i kliniken och här finns även en friskvårdsbutik för hundar och katter. 2009 utsågs fjällveterinären till årets serviceperson i Strömsunds kommun och 2011 till årets serviceföretag i Jämtland/Härjedalen.

Veterinärklinik i Norrbotten

I Piteå i Norrbotten ligger en helt nybyggd veterinärklinik med digital röntgen, operationsavdelning och laboratorium. Kliniken är fristående, privat ägd och deras ambition är att vara en engagerad, personlig och professionell djurklinik för smådjur. Kliniken drivs av en veterinär och en djurskötare.

Lapplands djurklinik

Lapplands djurklinik hittar du både i Gällivare och Boden. Här erbjuder man hälsovård, sjukvård, operationer och akutvård prioriteras för allt annat. I Gällivare finns jourtelefon dygnet runt. Klinikens butik erbjuder även ett stort urval av foder samt vård- och hälsoprodukter.

Sundsvalls veterinärmottagning

Sundsvalls veterinär har sin klinik och mottagning i Bosvedjan. Här finns modern utrustning, blodprovslab, kunskap, stor erfarenhet och servicekänsla. Här görs allmänna undersökningar, medicinska utredningar, avlivningar, kastreringar och annan kirurgi. Veterinären som driver kliniken är en erfaren kirurg. I anslutning till kliniken finns även en butik som säljer foder samt sjuk- och hälsoprodukter.